Go Back   Maxima Forums > Maxima Discussions > 5th Generation Maxima (2000-2003)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Timeslips Members Parts Guide Search Today's Posts Mark Forums Read ExperienceVendorsUsed CarsGarage TSB & Recalls
Search

5th Generation Maxima (2000-2003) Learn more about the 5th Generation Maxima, including the VQ30DE-K and VQ35DE engines.

Welcome to Maxima.org!
Welcome to Maxima.org,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join Maxima.org today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-09-2010, 04:28 PM   #1
Member

 
Join Date: Mar 2009
Location: Marrero, Louisiana
iTrader: (0)
Posts: 69
2000 dash lights wont work

the dash lights in my 2000 wont come on when i turn my headlights on. the dash lights are on when my headlights are off though. not sure whats going but i think it might have something to do with the way my radio is wired because the guy that had the car before me raped my radio harness instead of just buying the aftermarket harness, were would i be able to get the stock radio harness and could this be my problem?
Jereme329 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 09:56 PM   #2
Member

 
Join Date: Mar 2009
Location: Marrero, Louisiana
iTrader: (0)
Posts: 69
anyone have any ideas?
Jereme329 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:05 PM   #3
Senior Member

 
Join Date: Sep 2008
Location: GA
iTrader: (0)
Posts: 443
Points: 4,058, Level: 40
Points: 4,058, Level: 40 Points: 4,058, Level: 40 Points: 4,058, Level: 40
Activity: 1.3%
Activity: 1.3% Activity: 1.3% Activity: 1.3%
Send a message via AIM to dnozzle2789
front Illumination switch..? is my best guess

although my dash lights wouldn't come on at all, headlights on or off.
__________________
Who wants a mustache ride?
dnozzle2789 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 10:28 PM   #4
Senior Member

 
Join Date: Apr 2004
Location: Plano, TX
iTrader: (2)
Posts: 6,092
Points: 17,752, Level: 84
Points: 17,752, Level: 84 Points: 17,752, Level: 84 Points: 17,752, Level: 84
Activity: 99.3%
Activity: 99.3% Activity: 99.3% Activity: 99.3%
I'm assuming that the previous owner cut the connectors off of the wire harnesses. There were 2 connectors for the radio. If you want to replace the wire harness, I guess you only have 2 choices - a junk yard or the dealer.

One of the wires in the big connector (#7) is a red with a yellow stripe. This is from your dash lights to control the radio's front panel. Disconnect this wire and see if your dash lights work properly. To totally straighten this out, you will need to get the pinouts for the radio.

2000 Maxima with Bose Radio Wires:

LARGE PLUG BREAK DOWN

1 – Left Front Negative - BLACK - **Line Level Signal**
2 – Left Front Positive - WHITE - **Line Level Signal**
3 – Right Front Negative - RED - **Line Level Signal**
4 – Right Front Positive - GREEN - **Line Level Signal**
5 – Antenna Signal - GREEN/White
6 – 12V Constant - Yellow
7 – Illumination/Dimmer - RED/Yellow
8 – Light Switch - RED/White
9 – Ground - BLACK
10 – 12V Switched - PURPLE


SMALL PLUG BREAK DOWN

11 - Ground - BLACK
12 – Remote Amp Turn on - GREEN/White
13 – Left Rear Negative - BLACK/Red - **Line Level Signal**
14 – Left Rear Positive - BROWN - **Line Level Signal**
15 – Right Rear Negative - BLACK/White - **Line Level Signal**
16 – Right Rear Positive - BLUE - **Line Level Signal**


If the car did not have a Bose unit originally, the wire colors for the speakers are different, but pins 5,6,7,8,9 and 10 are the same in both versions
DennisMik is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 10:46 PM   #5
Member

 
Join Date: Mar 2009
Location: Marrero, Louisiana
iTrader: (0)
Posts: 69
thanks i will try and figure it out tomarrow
Jereme329 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2010, 12:05 PM   #6
Member

 
Join Date: Mar 2009
Location: Marrero, Louisiana
iTrader: (0)
Posts: 69
i finally figured it out thanks to yualreadyknow908. i had to ground the red and white wire and now they work
Jereme329 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2010, 09:12 AM   #7
Newbie - Just Registered
 
Join Date: Dec 2010
iTrader: (0)
Posts: 1
i have that same problem how did you fix your? what was the steps you took?
gottiejr321 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2010, 09:12 AM
MaximaOrg
Nissan Maxima




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


 




All times are GMT -7. The time now is 05:08 AM.


Maxima.org Forums Home Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Frequently Asked Questions on the Forums Search Find other members Registration is free! Support Maxima.org! Receive perks and benefits by donating to Maxima.org Questions? Comments?  Suggestions? Contact Us! Visit our Sponsors View and submit Maxima events Log Out of Maxima.org
Emails Backup

Search Engine Optimization by vBSEO 3.5.2